Министарка Марија Обрадовић разговарала са шефом Мисије Савета Европе у Србији

Министарка Марија Обрадовић разговарала је данас са шефом Мисије Савета Европе у Србији Тобијасом Флесенкемпером о приоритетима рада Министарства у овом мандату, као и досадашњој сарадњи и простору за њено унапређење.

Министарка Обрадовић упознала је шефа Мисије СЕ са приоритетима Министарства у наредном периоду, а то су реформа платног система, спровођење е-Управе и даље јачање и улагање у локалне самоуправе. Она је додала да се тренутно ради на ревизији свих акционих планова, како би се дефинисали приоритети и будућа сарадња са свим релевантним институцијама и партнерима. Министарка је поручила да ће све активности Министарства бити усмерене да грађани Србије овај мандат запампте по помацима у ове три области.

Министарка је оценила да је континуирана сарадња веома важна и позвала Мисију СЕ да обрати пажњу на жене региона у политици, јер њихови већ успоствљени добри међусобни односи, могу бити од великог значаја за њихова друштва, имајући у виду све веће учешће жена у власти. 

Шеф Мисије СЕ у Србији Тобијас Флесенкемпер истакао је важност Европске повеље о локалној самоуправи, коју је Србија потписала, указао на препоруке последњег мониторинг извештаја и позвао министарку да размотри пост-мониторски дијалог са Конгресом локалних и регионалних власти у Европи, компетентног тела Савета Европе у Стразбуру. Он је такође обавестио министарку о тренутном раду Комитета министара у вези са спровођењем Оквирне конвенције о националним мањинама у Србији и питањима у вези са локалном демократијом.Skip to content