Министарка Марија Обрадовић са представницима Сталне конференције градова и општина

Министарка државне управе и локалне самоуправе, Марија Обрадовић дала је подршку и најавила интензивну сарадњу са Сталном конференцијом градова и општина (СКГО), истичући да је делокруг рада МДУЛС веома повезан са активностима СКГО.

„Потрeбно је да омогућимо и потпуно спроведемо E-управу, да убрзамо реформу платног система и да радимо на промени менталитета који ће омогућити каријерно напредовање и побољшање капацитета запослених у јавној управи. Радићемо на успостављању механизама који чувају институционално памћење и подижу ефикасност и учинак руководилаца и запослених у локалној самоуправи“, казала је Обрадовић.

Представници СКГО истакли су да се у њиховом раду може пронаћи велики број услуга за унапређење рада општина и градова, такође, примери активне међународне сарадње која подразумева конкурсе и пројекте намењене локалној самоуправи и низ лиценцираних обука које се, између осталог, обављају у сарадњи са Националном академијом за јавну управу.

„Препознали смо изазове и потенцијале реформе локалне самоуправе и у сарадњи са ресорним министарством, као чланица великог броја респектабилних међународних организација, заинтересовани смо да кроз 27 мрежа које координишемо, будемо од помоћи МДУЛС“, објаснио је генерални секретар СКГО, Ђорђе Станичић.Skip to content