Министарка Жарић Ковачевић матичарима у Србији честитала њихов дан

Министарка државне управе и локалне самоуправе Јелена Жарић Ковачевић упутила је честитку свим матичарима у Републици Србији поводом Дана матичара и поручила да је њихова улога у стварању модерне и ефикасне јавне управе од изузетног значаја за грађане, али и државу у целини.

Осврнувши се на резултате који су остварени дигитализацијом матичних књига у оквиру свеопште реформе јавне управе, Жарић Ковачевић је истакла да је вођењем матичних књига у електронском облику у оквиру Регистра матичних књига учињен велики искорак у правцу константног раста броја и квалитета услуга намењених директно грађанима, који сада много брже и лакше остварују своја права.

Министарка је матичарима захвалила на свакодневном труду и залагању које улажу у обављање овог важног посла, нагласивши да су управо они ти који својом професионалним, одговорним и стручним радом доприносе да једна од најзначајнијих евиденција о грађанима буде ажурна и тачна.

Она им је пожелела да свој посао наставе да обављају ефикасно и квалитетно, јер не само да су један од стубова модерне и добре управе, већ и неизоставан део најзначајнијих догађаја у животима грађана.

 Skip to content