Министарка Жарић Ковачевић одржала састанак са директором Агенције за спречавање корупције

Министарка државне управе и локалне самоуправе Јелена Жарић Ковачевић разговарала је данас са директором Агенције за спречавање корупције Дејаном Дамњановићем о резултатима досадашње сарадње, као и о наредним корацима неопходним за наставак реализације заједничких активности, у складу са дефинисаним приоритетима реформе јавне управе.

Будући да је интегритет јавне управе најважнија основа на којој се гради поверење између институција и грађана, једна од тема састанка била је и спровођење пројекта „Увођење службеника за етику и интегритет у јавну управу Републике Србије“, а који има за циљ јачање интегритета и етичких стандарда у јавној управи. Активности у оквиру пројекта део су важеће Стратегије за реформу јавне управе у Републици Србији за период од 2021. до 2030. године.

Директор Дамњановић је известио министарку о свему што је Агенција до сада урадила у циљу испуњења препорука Групе држава против корупције Савета Европе (GRECO). С тим у вези, договорена је заједничка припрема за учешће Делегације Републике Србије, а разматране су и активности које су неопходне за усклађивање са међународним препорукама GRECO у оквиру предстојећег Шестог круга евалуације који ће бити започет 2025. године. Тема наредног Шестог круга евалуације је спречавање корупције и промовисање интегритета и етичких принципа и стандарда на локалном и регионалном, односно децентрализованом нивоу.

Аутор фотографија: Тањуг и МДУЛСSkip to content