Министарка Жарић Ковачевић разговарала са директором Француског института за јавну управу   

Министарка државне управе и локалне самоуправе Јелена Жарић Ковачевић састала се са Фредериком Раузером, директором за међународну сарадњу Француског института за јавну управу, што представља континуирани наставак сарадње која је започета још 2019. године приликом посете председника Француске Емануела Макрона Србији.

Тада потписаним Административним споразумом између Министарства државне управе и локалне самоуправе Републике Србије и Министарства за послове јавне управе и јавне рачуне Француске Републике дефинисане су активности у области реформе јавне управе, управљања људским ресурсима и стручног усавршавања.

Министарка Жарић Ковачевић је истакла да су до сада у потпуности и веома успешно реализована три Акциона плана и позвала је да се успостави директна комуникација између сектора министарства и Француског института зарад ефективније реализације свих облика сарадње од обостраног интереса.

Такође, додала је, значајна би била подршка Француског института за јавну управу развоју е-услуга, попут Јединственог управног места, како би све било у складу са новим правним оквирима Европске уније у овој области.

 

Фото галерија – извор МДУЛСSkip to content