Министарке Жарић Ковачевић и Јујић потписале Меморандум о сарадњи између два министарства

Mинистарка државне управе и локалне самоуправе Републике Јеленa Жарић Ковачевић и министарка управе и локалне самоуправе Сенкa Јујић потписале су у оквиру данашњег Свесрпског сабора Меморандум о сарадњи између два министарства.

Споразум је потписан у циљу јачања партнерства и успостављања динамичког оквира за успостављање оквира за одрживу и динамичну сарадњу у области реформе јавне управе и локалне самоуправе, као и унапређења планирања и спровођења пројеката у локалним самоуправама уз координацију и прибављање донаторске подршке за пројекте од локалног значаја.

Исказујући задовољство потписаним Меморандумом, министарка Јујић истакла је да потписивањем споразума два министарства настављају дугогодишњу сарадњу размене добрих пракси и искустава у реформи јавне управе.

Подсећајући на чврсте и нераскидиве везе Републике Србије и Републике Српске, министарка Жарић Ковачевић је истакла да потписивање Споразума у данима Свесрпског сабора значи још један симбол заједништва Републике Србије и Републике Српске.

„Наша два министарства ће на основу овог споразума имати прилику да сарађују у области јавне управе, али и другим областима које прате нове токове, као што су дигитализација и усавршавање кадрова који раде у нашим управама, навела је Жарић Ковачевић.

Циљ потписаног Меморандума је размена добре праксе и нормативних решења између потписница, размена искустава и пружање експертске подршке у планирању, припреми и спровођењу пројеката, као и размена публикација и друге стручне литературе, укључујући и друге облике сарадње.

Фото галерија – извор МДУЛСSkip to content