Министарство државне управе и локалне самоуправе донирало општини Уб лаптоп рачунаре

Министар државне управе и локалне самоуправе Јелена Жарић Ковачевић и државни секретар у МДУЛС-у Ђорђе Дабић посетили су данас општину Уб и том приликом донирали 20 лаптоп рачунара за потребе развоја електронске управе у овој општини. Они су у Убу одржали и радни састанак и разговарали са председником општине Александром Јовановићем Џајићем о актуелним пројектима, али и идентификованим потребама.

Министар Жарић Ковачевић је поручила да Министарство промовише модерну дигиталну управу и да подстиче, како државне тако и локалне органе, да електронски комуницирају са клијентима и да пружају услуге на електронски начин, односно путем интернета.

Она је истакла да је потенцијал Уба огроман и да је локална самоуправа много ресурса уложила у инфраструктуру, у изградњу и обнову школа, вртића, дома здравља и локалних саобраћајница, те да је близина главног града додатна вредност општине. Нагласила је да није реч само о природним богаствима које би требало искористити, него и пројектима од капиталног значаја, који Уб чине пожељном и перспективном дестинацијом за живот, рад и инвестиције.

Министар је подсетила да је општина обезбедила погодности за родитеље и децу, да су вртићи доступни, да нема листе чекања и да је много разлога да се млади одлуче да овде оснују породице, јер су могућности велике и многобројне.

Она је подсетила да Министарство државне управе и локалне самоуправе кроз Фонд за локал издваја на годишњем нивоу око 500 милиона динара буџетских средстава за инфраструктурне, али и за пројекте друге намене, у циљу развоја јединица локалне самоуправе, и позвала је општину да конкурише за средства у следећем јавном позиву како би се унапредила и додатно учврстила сарадња између ове локалне самоуправе и Министарства.

 Skip to content