Министарство државне управе и локалне самоуправе покреће редовне радне састанке са свим функционерима на локалу

 

Данас почињу редовни радни састанци са градоначелницима и председницима општина у Републици Србији у Министарству државне управе и локалне самоуправе, које ће водити министарка Марија Обрадовић.

Редовни сусрети са челницима локалних власти представљају нов механизам рада Министарства државне управе и локалне самоуправе, како бисмо ојачали партнерски однос и подршку градовима и општинама у Србији.

Министарство ће се на овај начин подробније упознати са проблемима и изазовима са којима се локалне самоуправе суочавају, како би им помогло у њиховом решавању, али и са идејама за унапређење услуга које пружају својим грађанима.

Такође, овај вид рада и комуникације је посебно важан имајући у виду да на челу 60 градова и општина у Србији имамо потпуно нове људе, људе који у својим каријерама до сада нису обављали оваку врсту функција, као и да је међу њима велики број жена које воде заједнице у којима је живот грађана веома тежак.

Редовни састанци градоначелника и председника општина у Србији са министарком Обрадовић одржаваће се једном недељно, сваког четвртка, од 14 до 19 часова.

 

 Skip to content