Министарство ове године улаже 42,6 милиона динара у развој Осечине

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић заједно са председником општине Осечина Николом Томићем обишао је данас зграду средње школе у оквиру Образовно-васпитног центра „Браћа Недић“ где би ускоро требало да буду настављени радови на реконструкцији. Министар је у Осечини обишао и просторије општинске писарнице, за које је планирано да буду адаптиране у јединствено управно место. Оба ова пројекта биће реализована уз финансијску подршку Министарства државне управе и локалне самоуправе, које је у те сврхе из овогодишњег Фонда за локал и кроз Програм подршке за успостављање јединственог управног места, издвојило укупно 42,6 милиона динара.

Подсетивши да је министарство прошле године са 36 милиона динара помогло прву фазу реконструкције зграде средње школе, министар Мартиновић је указао на важност сарадње министарства и општине истакавши да су њеним успостављањем остварене велике користи за становнике Осечине.

Он је нагласио да се успешно партнерство државе и локалне самоуправе наставља и убудуће изразивши очекивање да ће до краја године средњошколци из овог краја добити потпуно обновљен простор за школовање, а наставно особље квалитетније услове за извођење наставе.

Рекавши да је недавно са општином Осечина и са још 13 јлс потписан уговор о додели финансијских средстава за реализацију пројекта „јединствено управно место“, министар је објаснио да је ЈУМ један од најважнијих концепата који је изнедрила дугогодишња реформа јавне управе, те да је циљ боља доступност услуга јавне управе, како за грађане тако и привредни сектор. Како је рекао, једношалтерски систем део је ширег реформског процеса државне управе и локалне самоуправе, али и саставни део кључне Владине политике у чијем фокусу се налазе дигитализација и модеран развој земље.

Министар Мартиновић је указао и на немерљив значај онога што председник Републике Александар Вучић назива „интегрални развој читаве Србије“ као приоритетног циља којем се тежи. Како је рекао, с тим у вези, он ће да обавести колеге из Владе о стању на терену и потреби да се помогне општини Осечина у делу одржавања локалних некатегоризованих путних праваца. Навео је да искључиво кроз синергију државе и јлс могу да се направе крупни искораци када је у питању још бољи квалитет живота грађана.

Министар је у Осечини обишао предузеће „Крушик-пластика“, а посетио је и газдинство Драгана Филиповића у селу Лопатањ.

 

Фото галерија – извор МДУЛСSkip to content