Наставак сарадње Посебне радне групе и експерата СИГМА у области управљања лицима на положају

У оквиру редовних активности и сарадње коју Посебна радна група за праћење стања у вези са попуњавањем положаја у органима државне управе остварује са представницима СИГМА, данас је у Београду одржан четврти састанак на коме је анализирано тренутно стање у вези попуњености положаја у органима државне управе.

На састанку, који је отворила министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић, разговарало се о ревидираној мапи пута за израду стратешког документа о управљању лицима на положају, који би Србија израдила уз подршку ескперата СИГМА.

Консултанти СИГМА представили су своје досадашње активности у вези са мапом пута и прве налазе за израду стратешког документа о управљању лицима на положају у државно-службеничком систему.

На састанку је закључено да је подршка коју експерти СИГМА пружају Посебној радној групи од великог значаја са циљем конкретног помака у овој области у Србији, а такође је било речи и о конкретизацији будуће сарадње.

Министарка Обрадовић подсетила је да је решавање питања лица на положају и јачање административног и законодавног оквира који регулишу ову област обавеза Србије на путу европских интеграција, а да је МДУЛС једно од ретких министарстава које нема ниједно лице на положају које је у в.д. статусу, што представља пример добре праксе за све дуге државне органе.

Фото галерија – аутор Сања Кнежевић

 Skip to content