Обележен почетак активности на пројектима који се финансирају из Фонда за функционално-организационе моделе

Помоћник министра државне управе и локалне самоуправе у Сектору за регистре и локалну самоуправу Марина Дражић и шеф Кабинета Ања Јавор свечано су отвориле догађај поводом обележавања почетка активности на пројектима који се финансирају из Фонда за функционално-организационе моделе, у оквиру пројекта „Локална самоуправа за 21. век“.

Шеф Кабинета Ања Јавор нагласила је да ће реализацијом ових пројеката бити унапређено организовање и ефикасност рада градских и општинских управа у Лозници, Лесковцу, Малом Зворнику и Рашкој, као одабраним локалним самоуправама. Како је навела, још је важније то што ће се на овај начин подићи квалитет услуга за грађане и привреду, који су у фокусу свеукупне реформе јавне управе.

Истакавши да ће поменутим градовима и општинама бити пружена техничка и саветодавна подршка у припреми и спровођењу пројектних активности, Јавор је поручила да ће то захтевати пуну посвећеност локалних самоуправа и у том циљу формираних Радних група.

Подсетимо, министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић је у мају ове године са представницима градова Лозница и Лесковац и општина Мали Зворник и Рашка потписао уговоре о додели више од 82 хиљаде швајцарских франака из Фонда за функционално-организационе моделе у циљу даље модернизације рада одабраних локалних самоуправа.

Поменути Фонд је, у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина, успостављен у оквиру пројекта „Локална самоуправа за 21. век“, који подржава Влада Швајцарске. У претходном циклусу, са близу 50.000 швајцарских франака, подржана су четири пројекта у општинама Голубац, Књажевац и Бела Паланка и граду Новом Пазару.

Фото галерија – извор МДУЛС

 Skip to content