Обрадовић: 30 милиона динара Горњем Милановцу за пројекте проистекле из сарадње са грађанима

Министарска државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић посетила је данас општину Горњи Милановац, где је у селу Прањани обишла mini pitch терен и теретану на отвореном у ОШ „Иво Андрић“, а који су изграђени буџетским средствима МДУЛС.

Том приликом она је истакла да је важно да грађани осете спрегу државе и јединица локалне самоуправе, јер општина Горњи Милановац редовно аплицира на све конкурсе МДУЛС са изузетно квалитетним пројектима, чија је реализација увек у року, а посебно важно је то што су ти пројекти проистекли из сарадње грађана и њихове општинске управе.

„Све ово нам даје подстрек да и убудуће сарађујемо са општином Горњи Милановац, јер инсистирамо да пројекти које финансирамо буду воља грађана, поред тога што су критеријуми за оцењивање начина утрошка средстава веома строги. Општина Горњи Милановац је једна од оних коју можемо да похвалимо, посебно имајући у виду да смо у претходним годинама овој општини за различите пројекте определили 30 милиона динара, од којих је највећи део био намењен дечијим и школским игралиштима, баш какво је ово у Прањанима“, изјавила је Обрадовић.

Она је додала да је повод за данашњу посету Прањанима „контрола“ утрошка 8,5 милиона динара којима је МДУЛС суфинансирало изградњу mini pitch терена и теретане на отвореном у ОШ „Иво Андрић“, а суштина је да деца и младе породице осете да њихова општина мисли о њиховим захтевима и потребама, а држава опредељује у буџету средства за њихово финансирање и то не само у централним деловима општина у Србији, већ и у приградским насељима и селима, баш какво су Прањани.

„Битка за наталитет је једна од најважнијих коју ће Србија водити у наредном периоду, а Прањани су једно од ретких места у земљи које има највише породица са двоје и више деце. Важно нам је да становници Прањана знају да је држава то препознала и да ће и даље улагати овде“, поручила је Обрадовић.

Она је подсетила да је МДУЛС буџетским средствима подржала и друге пројекте општине Горњи Милановац, попут увођења е-парламента и отварања Јединственог управног места (ЈУМ), које је једно од најбољих од укупно 25 која функционишу у земљи. Она је истакла да је успостављање ЈУМ-ова у градовима и општинама у Србији саставни део реформе јавне управе, као и да ће ове године укупно 40 јединица локалне самоуправе (ЈЛС) имати отворене ЈУМ-ове, што представља трећину ЈЛС у земљи.

„Важно је да сви градови и општине имају свој ЈУМ, где грађани на једном месту могу да обаве све своје послове са локалном администрацијом. Важно је да грађани знају да што су озбиљнији пројекти њихових градова и општина, то су и постигнути резултати бољи“, закључила је Обрадовић.

Након обиласка mini pitch терена и теретане на отвореном у ОШ „Иво Андрић“ у Прањанима, министарка Обрадовић разговарала је са председником општине Горњи Милановац Дејаном Ковачевићем о будућим пројектима и наставку сарадње ове ЈЛС и МДУЛС.

Фото и видео галерија – извор МДУЛС и GM PRESS

Изјава министарке Обрадовић – извор GM PRESS

 

 

Изјава председника општине Горњи Милановац – извор GM PRESS

 

 

Изјава директора школе Иво Андрић у Прањанима – извор GM PRESS

 

Видео покривалица 1 – извор GM PRESS

 

Видео покривалица 2 – извор GM PRESS

 
Видео покривалица 3 – извор GM PRESS

 
Видео покривалица 4 – извор GM PRESS

 
Видео покривалица 5 – извор GM PRESSSkip to content