Obradović: 30 miliona dinara Gornjem Milanovcu za projekte proistekle iz saradnje sa građanima

Ministarska državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović posetila je danas opštinu Gornji Milanovac, gde je u selu Pranjani obišla mini pitch teren i teretanu na otvorenom u OŠ „Ivo Andrić“, a koji su izgrađeni budžetskim sredstvima MDULS.

Tom prilikom ona je istakla da je važno da građani osete spregu države i jedinica lokalne samouprave, jer opština Gornji Milanovac redovno aplicira na sve konkurse MDULS sa izuzetno kvalitetnim projektima, čija je realizacija uvek u roku, a posebno važno je to što su ti projekti proistekli iz saradnje građana i njihove opštinske uprave.

„Sve ovo nam daje podstrek da i ubuduće sarađujemo sa opštinom Gornji Milanovac, jer insistiramo da projekti koje finansiramo budu volja građana, pored toga što su kriterijumi za ocenjivanje načina utroška sredstava veoma strogi. Opština Gornji Milanovac je jedna od onih koju možemo da pohvalimo, posebno imajući u vidu da smo u prethodnim godinama ovoj opštini za različite projekte opredelili 30 miliona dinara, od kojih je najveći deo bio namenjen dečijim i školskim igralištima, baš kakvo je ovo u Pranjanima“, izjavila je Obradović.

Ona je dodala da je povod za današnju posetu Pranjanima „kontrola“ utroška 8,5 miliona dinara kojima je MDULS sufinansiralo izgradnju mini pitch terena i teretane na otvorenom u OŠ „Ivo Andrić“, a suština je da deca i mlade porodice osete da njihova opština misli o njihovim zahtevima i potrebama, a država opredeljuje u budžetu sredstva za njihovo finansiranje i to ne samo u centralnim delovima opština u Srbiji, već i u prigradskim naseljima i selima, baš kakvo su Pranjani.

„Bitka za natalitet je jedna od najvažnijih koju će Srbija voditi u narednom periodu, a Pranjani su jedno od retkih mesta u zemlji koje ima najviše porodica sa dvoje i više dece. Važno nam je da stanovnici Pranjana znaju da je država to prepoznala i da će i dalje ulagati ovde“, poručila je Obradović.

Ona je podsetila da je MDULS budžetskim sredstvima podržala i druge projekte opštine Gornji Milanovac, poput uvođenja e-parlamenta i otvaranja Jedinstvenog upravnog mesta (JUM), koje je jedno od najboljih od ukupno 25 koja funkcionišu u zemlji. Ona je istakla da je uspostavljanje JUM-ova u gradovima i opštinama u Srbiji sastavni deo reforme javne uprave, kao i da će ove godine ukupno 40 jedinica lokalne samouprave (JLS) imati otvorene JUM-ove, što predstavlja trećinu JLS u zemlji.

„Važno je da svi gradovi i opštine imaju svoj JUM, gde građani na jednom mestu mogu da obave sve svoje poslove sa lokalnom administracijom. Važno je da građani znaju da što su ozbiljniji projekti njihovih gradova i opština, to su i postignuti rezultati bolji“, zaključila je Obradović.

Nakon obilaska mini pitch terena i teretane na otvorenom u OŠ „Ivo Andrić“ u Pranjanima, ministarka Obradović razgovarala je sa predsednikom opštine Gornji Milanovac Dejanom Kovačevićem o budućim projektima i nastavku saradnje ove JLS i MDULS.

Foto i video galerija – izvor MDULS i GM PRESS

Izjava ministarke Obradović – izvor GM PRESS

 

 

Izjava predsednika opštine Gornji Milanovac – izvor GM PRESS

 

 

Izjava direktora škole Ivo Andrić u Pranjanima – izvor GM PRESS

 

Video pokrivalica 1 – izvor GM PRESS

 

Video pokrivalica 2 – izvor GM PRESS

 
Video pokrivalica 3 – izvor GM PRESS

 
Video pokrivalica 4 – izvor GM PRESS

 
Video pokrivalica 5 – izvor GM PRESSSkip to content