Обрадовић и делегација ММФ-а о реформи система плата

Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић данас је, у оквиру редовних радних активности, путем онлајн платформе разговарала са делегацијом Међународног монетарног фонда (ММФ), коју је предводио шеф мисије Јан Кес Мартејн.

Разматрајући питање одлагања реформе система плата у јавном сектору до 2025. године, Обрадовић је истакла да је пандемија корона вируса зауставила реформски процес, те да постоји простор за постепено отклањање нелогичности у јавном сектору у погледу плата и уједначење стања.

Она је нагласила да Министарство и Влада Србије остају посвећени спровођењу поменуте реформе у складу са потребама јавне управе и новом Стратегијом РЈУ, која је усвојена ове године.

Министарка је навела и да је током свог мандата одржала велики број састанака са градоначелницима и председницима општина у Србији на тему издавања сагласности за запошљавање у јавном сектору, оценивши да је сарадња са фунцкионерима на локалу по овом питању на високом нивоу.

Састанку са делегацијом ММФ-а присуствовали су и државни секретар Маја Мачужић Пузић и помоћник министра Ивана Савићевић, руководилац Сектора за управљање људским ресурсима.

 

Фото галерија:Skip to content