Обрадовић: И у јеку борбе са Ковид 19 вирусом важно наставити са доборовољним давањем крви

Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић и запослени у Министарству данас су добровољно дали крв у Институту за трансфузију крви Србије.

Обрадовић је поручила да МДУЛС апелује на градове и општине широм Србије да у својим општинским и градским управама организују добровољно давање крви.

„Ово је посебно важно када су нам потребне резерве крви свих крвних група. За мене, као некога ко има ретку крвну групу, изузетно је важно да се одазовем и свако ко се одазове чини праву ствар“, поручила је Обрадовић.

Она је навела да као редовни давалац крви константно промовише позитиван дух давалаштва, јер је то на крају добро и за даваоце, али и важно у моменту када се још увек боримо против Ковид 19 вируса, с обзром да је епидемија условила да овакве акције остану по страни.

„Свима су врата отворена и вакцинисани грађани могу да дају крв, у складу са одређеним правилима. Важно је да не одустанете, не изгубите вољу и дате крв“, навела је Обрадовић.

Ово је други пут ове године како се запослени Министарства и министарка одазивају акцији добровољног давања крви Института за трансфузију крви Србије, посебно у периоду када су залихе крви мале.

Фото галерија – извор МДУЛС аутор Сања Кнежевић

 

 

Марија Обрадовић изјава  – извор Танјуг

 

 

Покривалица – извор Танјуг

 Skip to content