Обрадовић: Србија успешно председавала РеСПА-ом, успешно одговорено на све изазове пандемије

„Република Србија је успешно председавала Регионалној школи за јавну управу (РеСПА) у протеклој години, током које су спроведене све планиране активности, а пре свега успешно одговорено на изазове пандемије Ковид 19“, поручила је Марија Обрадовић, министарка државне управе и локалне самоуправе на данашњем 13. састанку Управног одбора РеСПА-е на министарском нивоу.

Она је на састанку, који је одржан онлајн, истакла да верује да је све што је урађено у претходном периоду допринело јачању сарадње у региону, са циљем унапређења спровођења реформе јавне управе у свим земљама чланицама РеСПА-е, имајући у виду да је то кључна област на њиховом европском путу.

На 13. састанку УО РеСПА-е једногласно је, између осталог, усвојен и Годишњи извештај рада ове организације и буџет за 2021-2022. годину.

Министарка Обрадовић предала је председавање РеСПА-ом Кабинету заменика премијера Републике Албаније, која ће у наредних годину дана председавати овој организацији.

Чланице Регионалне школе за јавну управу (РеСПА) су Република Албанија, Босна и Херцеговина, Република Северна Македонија, Црна Гора и Република Србија, као и представници Европске комисије, који имају својство посматрача, а један од њених основних циљева је подстицање регионалне сарадње и усмеравање пажње на процесе реформе јавне управе на Западном Балкану.

Фото и видео галерија – извор МДУЛС и Танјуг

Видео покривалица- извор ТанјугSkip to content