Обрадовић: Важно је да сви остваре своје бирачко право, у ЈБС нема дупло уписаних бирача, нити фантомских гласача

Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић гласала је данас, заједно са члановима своје породице, на изборима за председника Републике, за народне посланике Народне скупштине и за одборнике Скупштине града Београда, на бирачком месту 27, у Другој економској школи у Београду.

Након гласања министарка Обрадовић изјавила је да је изборни процес припремљен онако како је то и прописано.

„Важно је да сви грађани остваре своје бирачко право и да гласају на изборима онако како желе.

Што се тиче Јединственог бирачког списка, који је у надлежности Министарства државне управе и локалне самоуправе, апсолутно је ажурнији и уређенији него што је икада био. Нема дупло уписаних бирача, нити било каквих фантомских гласача. Најважније је да грађани данас могу да буду сигурни и са пуним поверењем у Јединствени бирачки списак“, рекла је Обрадовић.

Она је додала да су бирачка места у Србији отворена на време, као и да гласање протиче без већих неправилности, као и да тамо где их је и било о истима су обавештени сви надлежни органи.

„Радује ме што видим велики број људи широм Србије на бирачким местима, што значи да ће воља бирача бити презентована онако каква и јесте. Не сећам се да је икада била оваква гужва на бираким местима“, закључила је Обрадовић.

Фото и видео галерија – извор МДУЛС и Танјуг

 

Изјава министарке Обрадовић након гласања  – извор Танјуг

 

Видео покривалица – извор ТанјугSkip to content