Obradović: Važno je da svi ostvare svoje biračko pravo, u JBS nema duplo upisanih birača, niti fantomskih glasača

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović glasala je danas, zajedno sa članovima svoje porodice, na izborima za predsednika Republike, za narodne poslanike Narodne skupštine i za odbornike Skupštine grada Beograda, na biračkom mestu 27, u Drugoj ekonomskoj školi u Beogradu.

Nakon glasanja ministarka Obradović izjavila je da je izborni proces pripremljen onako kako je to i propisano.

„Važno je da svi građani ostvare svoje biračko pravo i da glasaju na izborima onako kako žele.

Što se tiče Jedinstvenog biračkog spiska, koji je u nadležnosti Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, apsolutno je ažurniji i uređeniji nego što je ikada bio. Nema duplo upisanih birača, niti bilo kakvih fantomskih glasača. Najvažnije je da građani danas mogu da budu sigurni i sa punim poverenjem u Jedinstveni birački spisak“, rekla je Obradović.

Ona je dodala da su biračka mesta u Srbiji otvorena na vreme, kao i da glasanje protiče bez većih nepravilnosti, kao i da tamo gde ih je i bilo o istima su obavešteni svi nadležni organi.

„Raduje me što vidim veliki broj ljudi širom Srbije na biračkim mestima, što znači da će volja birača biti prezentovana onako kakva i jeste. Ne sećam se da je ikada bila ovakva gužva na birakim mestima“, zaključila je Obradović.

Foto i video galerija – izvor MDULS i Tanjug

 

Izjava ministarke Obradović nakon glasanja  – izvor Tanjug

 

Video pokrivalica – izvor TanjugSkip to content