Од марта нов институционални оквир за координацију инспекција

Координациона комисија за инспекцијски надзор је на данашњој седници, којој је председавала Марија Обрадовић, министарка државне управе и локалне самоуправе, која је уједно и председница Координационе комисије, размотрила је и усвојила више информација и извештаја о досадашњем раду свих инспекција, као и више измена и допуна аката којима се регулише њихов рад.

Између осталог, чланови Комисије размотрили су и усвојили завршни извештај о раду пројектне јединице за подршку Координационој комисији за инспекцијски надзор за период од 2017. до 2022. године.

Председница Комисије информисала је чланове да се после готово пет година завршава заједнички пројекат МДУЛС, НАЛЕД-а и ЕБРД-а, којим је при МДУЛС формирана Јединица за подршку Координационој комисији, а која је временом прерасла у тим за реформу инспекција.

Обрадовић је поручила да ће од марта ове године координација инспекција добити нов, институционални оквир за рад, јер је у МДУЛС формирано посебно Одељење за координацију инспекцијског надзора, у оквиру ког ће се обављати послови дигитализације и контакт центра, као и послови координације и даљег уређења политике у области инспекцијског надзора.

Посебна пажња на овој седници била је посвећена спровођењу контроле над непрофитним организацијама, задужбинама и фондацијама.

Фото и видео галерија – извор Танјуг

Покривалица – извор Танјуг

 Skip to content