Одржана друга седница Савета за реформу јавне управе

Министарка државне управе и локалне самоуправе, Ана Брнабић, председавала је другој седници Савета за реформу јавне управе, на којој су између осталог, усвојени предлози о усвајању Извештаја о имплементацији Акционог плана за спровођење Стратегије за реформу јавне управе у Републици Србији, за 2015. годину и период од 1. јануара до 30. јуна 2016. године.

 

Након усвајања дневног реда и извештаја са претходне седнице Савета, разматран је рад Групе за подршку у управљању променама који је подразумевао и састанке са приоритетним ресорима здравства, просвете и социјалне заштите. Такође је било речи и о даљим корацима у процесу рационализације, при чему се у текућој години наставља са контролом броја запослених, уз акценат на оптимизацију јавне управе кроз процес реорганизације мрежних система.

Посебна пажња је посвећена разматрању активности на тему стандардизације поступања локалних самоуправа према грађанима и привреди кроз израду модела административних поступака на локалном нивоу, у циљу уједначавања административног поступања, ефикаснијег рада као и боље примене законских прописа укључујући и нови Закон о општем управном поступку чија ће пуна примена отпочети јуна 2017. године.

Седници су присуствовали чланови савета – министри у Влади Републике Србије, као и државни секретари и други овлашћени представници министарстава, Генералног секретаријата Владе Србије и Секретаријата за законодавство.Skip to content