OДРЖАНА РАДИОНИЦА ЗА ДРЖАВНЕ СЛУЖБЕНИКЕ

Министарство државне управе и локалне самоуправе је у сарадњи са СИГМОМ, у среду 10. септембра 2014. године, организовало обуку за државне службенике на тему добрих пракси ЕУ у запошљавању, оцењивању и напредовању државних службеника. На радионици су обрађена и друга повезана питања која су саставни део управљања кадровима у јавној управи, укључујући и питање плата и зарада као интегралног дела службеничког система.

 

Циљ обуке је био да се државни службеници кроз разговор са експертима СИГМЕ упознају са кључним питањима и изазовима реформе јавне управе у савременим европским државама, како би стечена знања могли да примене у свом ангажману на реформи јавне управе у Србији.

Обуци су присуствовали представници Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства омладине и спорта, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Министарства правде, Министарства одбране, Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Министарства културе и информисања, Министарства привреде, Министарства унутрашњих послова, Министарства здравља, Министарства финансија, Републичког секретаријата за јавне политике, Службе за управљање кадровима и Градске управе Града Београда. Такође, представници Делегације Европске уније у Републици Србији и Светске банке су присуствовали догађају.Skip to content