Одржана завршна Конференција Програма Exchange 5 „Знање на дар“

„Наши приоритети на европском путу су пре свега да Србију учинимо модерном државом, државом у којој су грађани задовољни и државом која је сервис својих грађана и привреде. Подршка у оквиру ИПА програма усаглашена је са приоритетима Владе Србије, јер испуњавање европских стандарда није циљ сам по себи, већ је циљ спровести реформе у друштву ради квалитетнијег и бољег живота наших грађана”, порука је министарке Обрадовић коју је послала учесницима Завршне конференције Програма Exchange 5 – подршка ЕУ локалним самоуправама, а која је одржана данас у Београду.

Она је подсетила да је ЕУ донатор који даје највећи допринос реформи локалне самоуправе у Републици Србији, што се може видети кроз једну од најдуготрајнијих акција, Програм Exchange, чија се пета фаза завршава.

„МДУЛС је као носилац програма заједно са партнерима, СКГО и Министарством финансија, испунило задате циљеве у областима управљања имовином и програмског буџетирања и драго ми је што је препознато као координатор ових процеса који ће допринети локалном економском развоју“, закључак је министарке Обрадовић.

На завршној конференцији се у име Министарства обратио помоћник министра, руководилац Сектора за систем локалне самоуправе Саша Могић.

Програм Exchange 5 је део текућих реформи у оквиру којих Република Србија, уз подршку ЕУ, улаже напоре да побољша управљање у локалној самоуправи и унапреди ниво услуга у градовима и општинама са циљем подстицања локалног развоја.

Програм представља подршку ефикасном управљању имовином и стратешком планирању и програмском буџетирању у укупној вредности од 4,75 милиона евра, а имплементира се још од априла 2017. године.

Видео галеријаSkip to content