ОЕБС-ови стажисти посетили СКИП центар МДУЛС

Стажисти који учествују у Програму стручне праксе ОЕБС-а посетили су 30. марта ове године Српско-корејски информатичко-приступни центар (СКИП центар) Министарства државне управе и локалне самоуправе.

Након што су са стажистима обишли просторије СКИП центра, представници Министарства упознали су их са сврхом и циљем његовог постојања, истичући да је центар високо технолошки опремљен простор, који је намењен одржавању бесплатних обука за грађане у домену примене компјутерских програма, али и најновијих дигиталних платформи и информационих система.

Стажисти су имали прилику и да се детаљније упознају са радом и улогом Министарства, посебно у области реформе јавне управе. Кроз разговор о различитим аспектима рада у државној управи, представљене су им могућности и предности запослења у некој од државних институција, као и значај улоге људских ресурса у процесу спровођења свеобухватних реформи.

Министарство континуирано подржава и већ три године учествује у Програму стручне праксе ОЕБС-а, препознајући његов значај за стажисте, али и за институције у којима се стручна пракса обавља. У овом циклусу, једна од стажисткиња обавља стручну праксу у Сектору за европске интеграције и међународну сарадњу МДУЛС.Skip to content