Општине Параћин, Топола и Косјерић добијају јединствено управно место

Општине Параћин, Топола и Косјерић од данас добијају јединствено управно место. Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић честитала је председницима општина, јер ће након данашњег потписивања уговора са Министарством, становници ове три општине имати могућност да све своје захтeве и права остваре на једном месту.

„Успостављањем јединственог управног места сви заједно пружамо грађанима најбољу могућу услугу, а то је да на једном једином месту у општини предају свој захтев и да на том истом месту добију решење”, изјавила је Обрадовић.

                            Фото Танјуг 

Она је позвала председнике све три општине да од данас, па до дана отварања, појашњавају својим грађанима шта је то јединствено управно место. Да то значи да више нема шетања од шалтера до шалетера и да на једном месту предају свој захтев, а општински службеник у њихово име обавља сав остали посао. На овај начин локалне администрације постају сервис својих грађана, штеде им време и новац на путу ка остваривању њихових права, закључила је министарка.

Обрадовић је поручила и да је ове године 12 општина конкурисало за пројекат успостављања јединственог управног места, а да су само Параћин, Топола и Косјерић испунили критеријуме за добијање средстава из буџета.

                            Фото Танјуг 

„За нашу земљу, али и за ово Министарство, 20 милиона  динара који иду вашим општинама за овај пројекат, није мало. Зато вас позивам да их користите у складу са оним што смо данас потписали и да у року будете спремни да јединствена управна места отворимо на време и без кашњења“, поручила је министарка државне управе и локалне самоуправе.

Уговоре о коришћењу средстава за успостављање јединственог управног места са министарком државне управе и локалне самоуправе потписали су данас председници општина Параћин и Косјерић, Владимир Милићевић и Жарко Ђокић, а по пуномоћју председника општине Топола Миодраг Миловановић.

До сада је у Србији отворено 10 јединствених управних места, и то у Лазаревацу, Шапцу, Житишту, Смедеревској Паланци, Белој Паланци, Сомбору, Крушевацу, Власотинцу, Ужицу и Горњем Милановцу, а до краја ове године очекује се отварање у још четири општине.Skip to content