Отворен први Сајам запошљавања у Малом Зворнику

Државни секретар у Министарству за државну управу и локалну самоуправу (МДУЛС) Бојан Стевић отворио је данас у Малом Зворнику први Сајам запошљавања, одржан у сарадњи Националне службе за запошљавање и општине Мали Зворник. На сајму је учествовало 26 послодаваца из Малог Зворника и Лознице, који су исказали потребу за запослењем 50 радника.

 

Отварајући сајам, Стевић је изразио очекивање да ће манифестација у будућности заживети у пуном капацитету и да ће сваки следећи пут окупљати већи број привредника и оценио да је 50 понуђених радних места значајан број у данашњем тешком времену. Истичући да ће се у Малом Зворнику до краја године створити услови за отварање 100 радних места, у оквиру инвестиције за покретање погона за производњу обуће у Брасини, коју су подржали Влада Србије и Министарство привреде, Стевић је рекао да на томе не треба стати.

„У циљу стварања услова за запошљавање, у сарадњи са Привредном комором Србије све постојеће локације у Малом Зворнику треба понудити потенцијалним инвеститорима, којих је у Србији сваким даном све више и више, јер су препознали напоре Владе Србије, на челу са премијером Вучићем, да у Србији направи добру привредну зону за страна и домаћа улагања, а Министарство државне управе и локалне самоуправе као ресорно министарство на челу са Министарком Брнабић максимално ће помоћи свим ЈЛС као и Малом Зворнику по питању свих потребних радњи како би били што ближе грађанима, потецијалним инвеститорима“, рекао је Стевић.

Након отварања Сајма, Стевић је разговарао са руководством општине Мали Зворник у вези актуелних тема о реформама и унапређењу рада електронске управе, као и о рационализацији броја запослених у локалној управи.

 

Стевић је након састанка новинарима рекао да је у складу са планом рационализације у текућој години у јавном сектору, у Малом Зворнику потребно редуковати одређен број радних места, кроз програм отпремнине, односно прерасподеле послова, што ће бити утврђено у наредном периоду. Он је истакао да је крајњи циљ предвиђених мера рационализације и реформи, унапређење рада државне управе и локалне самоуправе, кроз укидање непотребних радних места и модернизацију рада електронске управе и целокупне администрације.

Као један од начина за квалитетно и дугорочно решавање проблема незапослености у Малом Зворнику он је навео увођење дуалног образовања у Средњој школи и понудио подршку у покретању и спровођењу такве иницијативе.

Председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић на отварању првог Сајма запошљавања у Малом Зворнику рекао је да је општина у текућој години у буџету определила 20 милиона динара за различите видове подстицања запошљавања.Skip to content