Otvoren prvi Sajam zapošljavanja u Malom Zvorniku

Državni sekretar u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu (MDULS) Bojan Stević otvorio je danas u Malom Zvorniku prvi Sajam zapošljavanja, održan u saradnji Nacionalne službe za zapošljavanje i opštine Mali Zvornik. Na sajmu je učestvovalo 26 poslodavaca iz Malog Zvornika i Loznice, koji su iskazali potrebu za zaposlenjem 50 radnika.

 

Otvarajući sajam, Stević je izrazio očekivanje da će manifestacija u budućnosti zaživeti u punom kapacitetu i da će svaki sledeći put okupljati veći broj privrednika i ocenio da je 50 ponuđenih radnih mesta značajan broj u današnjem teškom vremenu. Ističući da će se u Malom Zvorniku do kraja godine stvoriti uslovi za otvaranje 100 radnih mesta, u okviru investicije za pokretanje pogona za proizvodnju obuće u Brasini, koju su podržali Vlada Srbije i Ministarstvo privrede, Stević je rekao da na tome ne treba stati.

„U cilju stvaranja uslova za zapošljavanje, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije sve postojeće lokacije u Malom Zvorniku treba ponuditi potencijalnim investitorima, kojih je u Srbiji svakim danom sve više i više, jer su prepoznali napore Vlade Srbije, na čelu sa premijerom Vučićem, da u Srbiji napravi dobru privrednu zonu za strana i domaća ulaganja, a Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave kao resorno ministarstvo na čelu sa Ministarkom Brnabić maksimalno će pomoći svim JLS kao i Malom Zvorniku po pitanju svih potrebnih radnji kako bi bili što bliže građanima, potecijalnim investitorima“, rekao je Stević.

Nakon otvaranja Sajma, Stević je razgovarao sa rukovodstvom opštine Mali Zvornik u vezi aktuelnih tema o reformama i unapređenju rada elektronske uprave, kao i o racionalizaciji broja zaposlenih u lokalnoj upravi.

 

Stević je nakon sastanka novinarima rekao da je u skladu sa planom racionalizacije u tekućoj godini u javnom sektoru, u Malom Zvorniku potrebno redukovati određen broj radnih mesta, kroz program otpremnine, odnosno preraspodele poslova, što će biti utvrđeno u narednom periodu. On je istakao da je krajnji cilj predviđenih mera racionalizacije i reformi, unapređenje rada državne uprave i lokalne samouprave, kroz ukidanje nepotrebnih radnih mesta i modernizaciju rada elektronske uprave i celokupne administracije.

Kao jedan od načina za kvalitetno i dugoročno rešavanje problema nezaposlenosti u Malom Zvorniku on je naveo uvođenje dualnog obrazovanja u Srednjoj školi i ponudio podršku u pokretanju i sprovođenju takve inicijative.

Predsednik opštine Mali Zvornik Zoran Jevtić na otvaranju prvog Sajma zapošljavanja u Malom Zvorniku rekao je da je opština u tekućoj godini u budžetu opredelila 20 miliona dinara za različite vidove podsticanja zapošljavanja.Skip to content