ОВЕ СЕДМИЦЕ СМО У РАШКОЈ!

После војвођанске равнице, на реду су чари Копаоника! Након Беочина, представљамо вам општину Рашка! Oве недеље ћемо заједно пробати масеницу, сазнати шта представљају „Зелена врата Копаоника“ и увидети због чега је породица Курсулић значајна за историју овог краја!

Потпредседница Владе и министарка државне управе и локалне самоуправе др Кори Удовички пре месец и по дана покренула је пројекат „Српска слагалица“ са интернет презентацијом www.serbianpuzzle.rs са жељом да свака општина и сваки град добије једнаке шансе да се, у оквиру пет тема, представи како домаћој, тако и страној јавности у оквиру једне недеље. „Слика Србије не сме и не треба да буде само слика главног града. Наш је циљ да свака општина и сваки град Србије имају једнаке шансе. Надам се да ћете уживати заједно са нама у склапању слагалице наше Србије“, рекла је она.

 

Председник општине Игњат Ракитић је поводом представљања Рашке у пројекту „Српска слагалица“ Министарства државне управе и локалне самоуправе истакао да му је велико задовољство што ће Рашку упознати боље не само грађани Србије, већ и потенцијални туристи и инвеститори ван наше земље. „У граду који ће овог септембра прославити свој 170.рођендан, посвећени смо унапређењу пословне климе и стварању бољих услова за улагаче. Да смо на добром путу, потврђује и долазак кинеских инвеститора и отварање фабрике „Тесла Солар“ која се бави производњом соларних панела. Туризам, пољопривреда и улагања у обновљиве изворе енергије главни су покретачи развоја читавог краја. Копаоник, Голија, Јошаничка Бања, Семетешко језеро најатрактивније су дестинације међу туристима, али и места која чекају нове инвеститоре. Истовремено, не заборављамо ни богато културно-историјско наслеђе и озбиљно радимо на промоцији и заштити споменика културе који сведоче о животу на простору на коме је настајала српска држава. Оно што је за нас посебно важно, јесте да помогнемо локалном становништву да остане на овим просторима и својим радом допринесе подизању животног стандарда. Верујемо у младе нараштаје, у образоване људе, који ће пронаћи свој интерес да се после завршених студија врате у Рашку и својим знањем, ентузијазмом и инвентивношћу допринесу да Рашка постане боље и лепше место, туристичка општина, са очуваном природом и споменицима културе, развијеном пољопривредом, модерном инфраструктуром и ефикасном управом.

Овим путем желимо јавности да представимо Србију из једног другачијег, ведријег и занимљивијег угла, а уједно позивамо све јединице локалне самоуправе да се придруже промоцији. Пројекат је представљен у привредним коморама и туристичким организацијама у земљама Европске уније и Русији.

Укључите се и прикажите свету Србију у најлепшем светлу!Skip to content