Почела јавна расправа о Нацрту закона о изменама и допунама Закона о политичким странкама

Министарство државне управе и локалне самоуправе позива све заинтересоване да се упознају са текстом Нацрта закона о изменама и допунама Закона о политичким странкама и да дају своје предлоге, сугестије и коментаре.

Јавна расправа о Нацрту закона почела је данас и трајаће до 31. маја 2019. године.

Нацрт закона можете погледати на линку  http://mduls.gov.rs/javne-rasprave-i-konsultacije/poziv-za-ucesce-u-javnoj-raspravi-o-nacrtu-zakona-o-izmenama-i-dopunama-zakona-o-politickim-strankama-2/,  Порталу е-Управе, а биће представљен и на округлим столовима у Новом Саду и Београду.

Важећи Закон о политичким странкама донет је 2009. године, а његове измене су покренуте ради обавезе усклађивања са Законом о општем управном поступку као и због потребе прецизирања појединих питања за којима се у примени Закона указала потреба.

Предложеним изменама се оснивачи странака ослобађају непотребних трошкова, а процес оснивања странке убрзава и олакшава. Истовремeно се прецизира и поступак оснивања странке и покретања иницијативе, одржавања оснивачке скупштине, као и брисање и престанак рада политичке странке.

 Skip to content