Почела је прва Олимпијада еУПРАВЕ!

Министарство државне управе и локалне самоуправе и Дирекција за еУправу организовали су данас прву Олимпијаду еУправе на коме су додељене награде најактивнијим општинама у области електронских услуга.

„Електронска управа је најсигурнији начин да се смање редови, трошкови, у доброј мери смањи корупција, појача транспарентност и ефикасност у раду“, рекла је потпредседница Владе и министарка државне управе и локалне самоуправе др Кори Удовички.

 

Похваливши најбоље еОпштине које учествују на Олимпијади еУправе, Удовички је поставила питање како је и даље могуће да постоје јединице локалних самоуправа које данас нису овде и којима још увек није јасно да им треба релативно мало прилагођавања, мало трошкова да би заузврат остварили велике уштеде и што је најважније олакшали животе својих суграђана“.

Она је нагласила да ће ово Министарство дати све што је у његовој моћи да подигне свест јавности о предностима коришћења портала еУправа и да представници општина које данас нису присутне, буду ту следеће године“. Удовички је позвала грађане да то захтевају од својих јединица локалних самоуправа, а њихове представнике да извуку максимум из портала, како би грађани могли са минимум напора, а са највише ефикасности и транспарентности добију шта им треба.

Потпредседница је најавила да ће се до краја године направити нацрт Стратегије о увођењу еУправе, која ће обухватити и формирање неопходних регистара о грађанима, адресама и својини“. Упоредо, Министарство има инструменте као што је употреба портала, који може озбиљно да унапреди ниво сервиса, закључила је потпредседница српске Владе.Skip to content