Почела са радом Посебна радна група за праћење стања у вези са попуњавањем положаја у органима државне управе

Посебна радна група за праћење стања у вези са попуњавањем положаја у органима државне управе, коју је формирало Министарство за државну управу и локалну самоупрау и којој председава министарка Марија Обрадовић, почела је са радом данас разговором о развоју политике за даљу професионализацију државних службеника на положају у Србији.

Обрадовић је поручила да је деполитизација службеника на положају један од приоритета рада Министарства у овом мандату, као и један од приоритета у процесу приступања Србије ЕУ.

Она је навела да је циљ Посебне радне групе успостављање боље комуникације између свих релевантних учесника који имају улогу у процесу попуњавања положаја, као и формирање новог Оквира о управљању лицима на положају, његова имплементација у прописе и примена у пракси. Оквир треба да подржава и усмери улогу и развој лица на положајима у државно-службеничком систему.

На састанку је договорена динамика рада и оквирни план даљих активности, а Министарство ће пратити напредак у овој области.

Посебну радну групу чине, поред запослених Министарства, представници Кабинета председника Владе, Генералног секретаријата Владе, Републичког секретаријата за законодавство, Националне академије за јавну управу и Службе за управљање кадровима.

Фото галеријаSkip to content