Подршка МДУЛС Крупњу за унапређење функционисања општинске управе

Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић разговарала је данас са начелником општинске управе општине Крупањ Милорадом Симићем о унапређењу квалитета рада ове јединице локалне самоуправе.

На радном састанку било је речи о будућој сарадњи, посебно у делу који се односи на инфраструктурне пројекте, али и успостављање Јединственог управног места у општини Крупањ.

Министарка Обрадовић је позвала начелника општинске управе Симића да ова ЈЛС добро припреми конкурсну документацију и аплицира са квалитетним пројектима  на новом конкурсу за доделу средстава из Буџетског фонда, који ће МДУЛС расписати у јануару следеће године.

Такође, апеловала је да се до јануара унапреде електронске базе општине Крупањ, како би општина могла да конкурише и за средства за успостављање ЈУМ-а, чиме би и становници ове ЈЛС могли на једном месту да завршавају све послове са својом локалном администрацијом.

Обрадовић и Симић разговарали су о вишеструкој користи коју ће општина Крупањ имати од примене Програма за реформу система локалне самоуправе, усвојеног ове године, а који ће омогућити професионализацију и модернизацију свих аспеката функционисања јединица локалне самоуправе у нашој земљи, као и јачање транспарентности и повећање учешћа грађана у јавним пословима.Skip to content