Подржимо заједно жене градоначелнице и председнице општина у Србији да добро обављају нове задатке

Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић позвала је данас представнике УНДП у Србији да заједно са Министарством подрже жене градоначелнице и председнице општина у Србији, како би на најбољи начин обављале новоповерене дужности.

Министарка Обрадовић истакла је у разговору са Фансин Пикап, сталном представницом УНДП у Србији, да поред уобичајене сарадње са локалним самоуправама треба бити свестан шире слике и да жене данас воде оне општине и градове у којима је најтеже. Она је затражила од УНДП да, поред наставка и унапређена досадашње сарадње и превазилажења постојећих изазова, посебну пажњу посвети подршци малим локалним самоуправама у условима Ковид 19 пандемије, набавком термо камера за мерење телесне температуре. На тај начин саме општине послале би добру поруку својим грађанима, који су корисници њихових услуга, да се и мале средине у земљи осавремењују, али и да нам је свима потребна нова култура понашања у време кризе, навела је министарка Обрадовић.

Стална представница УНДП у Србији упознала је министарку са досадашњом сарадњом и ефектима пројеката које ова организација реализује заједно са Министарством, као и са изазовима, али и новим идејама које могу бити заједнички реализоване у наредном периоду.

Министарка Обрадовић сагласила се да је потребно наставити и интензивирати сарадњу у свим фазама реализације пројеката који имају за циљ подршку локалном развоју и реформи државне управе и локалне самоуправе.

 Skip to content