Положен камен темељац за доградњу вртића у Горњем Милановцу

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић и председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић положили су данас камен темељац за доградњу објекта ПУ „Сунце“ у овој општини. Површина новог објекта је близу 2.000 квадрата, а рок за завршетак радова је годину дана.

„Ово је веома важна инвестиција за Горњи Милановац. Капацитет новог објекта је 250 деце, што значи да Горњи Милановац више неће имати листе чекања за упис малишана у вртић. Објекат ће бити изграђен по најсавременијим стандардима и деца ће имати најбоље могуће услове за боравак, игру и учење. То је на трагу политике коју води председник Републике Александар Вучић и целокупна Влада Србије, а која подразумева улагање у децу, јер је то најсигурнија и најбоља могућа инвестиција. Што будемо имали више деце, имаћемо сигурнију будућност за нашу државу и наш народ“, истакао је Мартиновић.

Он је додао да ће вртић имати модерне собе за смештај деце, најсавременију кухињу, вешерницу, грејање, као и да је, поред самог објекта установе, предвиђена изградња дечијих игралишта са модерним справама за играње и комплетно партерно уређење. Како је министар навео, општина Горњи Милановац показала се као сигуран партнер Влади Србије и држава ће наставити да улаже у ове крајеве.

„Сама чињеница да сам ја као министар државне управе и локалне самоуправе већ трећи пут у Горњем Милановцу у последњих неколико месеци значи да Влада Србије и те како препознаје значај ове општине, али и читавог Моравичког управног округа. Ми ћемо наставити да успешно сарађујемо, помажемо и инвестирамо у све локалне самоуправе на територији Моравичког округа“, навео је Мартиновић.

Председник општине Дејан Ковачевић изразио је захвалност Влади Србије и председнику Републике Александру Вучићу на томе што су препознали Горњи Милановац као општину са великим развојним потенцијалом и што су уложили огромна средства у изградњу приступне саобраћајнице, опште болнице, али и у реализацију бројних других пројеката у овој локалној самоуправи. Захваљујући томе, истакао је Ковачевић, општина може из сопствених средстава да спроведе један овакав капитални пројекат као што је доградња ПУ „Сунце“, а у плану је и реконструкција постојећих објекта.

 

Фото галерија – ивор Бојан Нешковић

 

 Skip to content