После више од 15 година, уз помоћ МДУЛС-а, завршена изградња спортске хале у Лучанима

Спортска хала при средњој школи „Драгачево“ у Лучанима, чија је изградња започета још 2006. године, коначно је отворена и освештана првог дана нове школске године. За завршну фазу изградње ове спортске дворане Министарство државне управе и локалне самоуправе определило је 12 милиона динара, а халу је данас свечано отворио министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић, у присуству председника општине Лучани Миливоја Доловића и прослављених одбојкаша Жељка Танасковића и Душка Николића, пореклом из ове општине.

Оваква спортска инфраструктура доприноси не само достизању бољих услова рада, образовања и боравка ученика и запослених у средњој школи „Драгачево“, већ и унапређењу услова за бављење спортом младих који живе у Лучанима и за развој спортског туризма. Како је најављено на отварању, идеја је да се у овој хали у будућности одржи и Балканско одбојкашко првенство.

„Овако велелепан објекат немају ни много већи градови у Србији. Овим промовишемо неговање физичке културе и шаљемо поруку младим људима у Србији да је важно да се баве спортом, пре свега због свог здравља. Надам се да се хала неће користити само за часове физичког васпитања и рекреацију, већ да ће у њој моћи да се одржавају и државна и регионална такмичења у различитим спортовима“, навео је министар Мартиновић.

Осврнувши се на своју недавну посету Гучи, приликом које је отворио реконструисани вртић „Бамби“, Мартиновић је рекао да ће општина Лучани у Влади Републике Србије и у будућности имати поузданог партнера за реализацију других квалитетних пројеката. Према његовим речима, ускоро почињу и радови на изградњи једног спортског комплекса у Гучи, што говори у прилог томе да је држава уложила значајна средства у развој овог краја Србије, те да је то дало резултате.

 

Фото галерија – аутор фотографија Радио Д Лучани:Skip to content