Потпредседница Владе са делегацијом немачког Савезног министарства за економску сарадњу и развој

Потпредседница Владе и министарка државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички примила је немачку делегацију предвођену Кристијаном Бегеман–Хагедорн (Christiane Bögemann–Hagedorn), начелницом подсектора за Северну Африку, Блиски Исток, Југоисточну и Источну Европу и Латинску Америку немачког Савезног министарства за економску сарадњу и развој. Састанку су присуствовали и представници KFW и GTZ.

 

Саговорнице су размениле мишљења о унапређењу сарадње и у том контексту су истакле радионицу, која ће се организовати следеће године у циљу унапређења пословног амбијента, са посебним акцентом на локал, који ће окупити како запослене јавне администрације, тако и представнике цивилног сектора, регионалних развојних агенција и малих и средњих предузећа. Удовички је нагласила да ће се радити на унапређењу пословног амбијента и кроз реформу јавне управе и бољу расподелу послова на свим нивоима власти, што је у надлежности Министарства државне управе и локалне самоуправе.

Немачка гошћа је поздравила реформске идеје и активности које ова Влада спроводи. Потпредседница је нагласила да ће оне бити боље реализоване захваљујући координацији стратешког планирања кроз новопостављени Републички секретаријат за јавне политике.Skip to content