Potpredsednica Vlade sa delegacijom nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj

Potpredsednica Vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički primila je nemačku delegaciju predvođenu Kristijanom Begeman–Hagedorn (Christiane Bögemann–Hagedorn), načelnicom podsektora za Severnu Afriku, Bliski Istok, Jugoistočnu i Istočnu Evropu i Latinsku Ameriku nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj. Sastanku su prisustvovali i predstavnici KFW i GTZ.

 

Sagovornice su razmenile mišljenja o unapređenju saradnje i u tom kontekstu su istakle radionicu, koja će se organizovati sledeće godine u cilju unapređenja poslovnog ambijenta, sa posebnim akcentom na lokal, koji će okupiti kako zaposlene javne administracije, tako i predstavnike civilnog sektora, regionalnih razvojnih agencija i malih i srednjih preduzeća. Udovički je naglasila da će se raditi na unapređenju poslovnog ambijenta i kroz reformu javne uprave i bolju raspodelu poslova na svim nivoima vlasti, što je u nadležnosti Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Nemačka gošća je pozdravila reformske ideje i aktivnosti koje ova Vlada sprovodi. Potpredsednica je naglasila da će one biti bolje realizovane zahvaljujući koordinaciji strateškog planiranja kroz novopostavljeni Republički sekretarijat za javne politike.Skip to content