Потпредседница Владе у Абу Дабију

Потпредседница Владе и министарка државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички, учествовала је на четвртом међународном Панелу о стратегији у јавном сектору који је од 4. до 6. новембра 2014. године одржан у Абу Дабију, Уједињени Арапски Емирати.

Панел је организовала Канцеларија престолонаследника Абу Дабија и на њему је учествовало око 30 високих државних званичника, представника привреде и универзитетских професора из 15 земаља.

Удовички се 5. новембра  састала са шеиком Лубном ал Касими, министарком за међународну сарадњу и развој у Влади УАЕ, када је изразила захвалност на помоћи коју су Емирати пружили угроженим подручјима у Србији након мајских поплава. Потпредседница Владе Србије је у разговору истакла да је један од главних изазова са којима се Србија суочава спровођење реформи и стварање повољног окружења како би се привукле стране инвестиције и отворила нова радна места.

Шеика Лубна је изразила задовољство посетом ППВ Удовички и навела да, имајући у виду добре односе између две земље као и подршку овдашњег руководства, постоје могућности за сарадњу са Републиком Србија. Она је у том циљу нагласила да је неопходно направити добро пословно окружење и правни оквир у виду споразума о избегавању двоструког опорезивања и заштити инвестиција, као и стварање обавезе инвеститору да запосле одређени проценат домаћих радника и улагања у запослене или да у замену за бесплатно земљиште или објекте плаћају део јавног дуга.Skip to content