Представљање истраживања ставова грађана и привреде о сивој економији

Државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Жељко Ожеговић, учествовао је на конференцији за медије „Представљање истраживања ставова привреде о сивој економији“ и том приликом представио резултате примене Закона о инспекцијском надзору и инспекцијских органа на сузбијању сиве економије, као и планове за текућу годину.

 ПРЕДСТАВЉАЊЕ ИСТРАЖИВАЊА СТАВОВА ГРАЂАНА И ПРИВРЕДЕ О СИВОЈ ЕКОНОМИЈИ

Државни секретар је рекао да је Влада Србије одлучна да се избори са сивом економијом, али да та борба није почела наградном игром са фискалним рачунима, већ доношењем Закона о инспекцијском надзору још 2015. године, чији су резултати већ мерљиви. Он је додао да је наградна игра само једна од 68 мера предвиђених Акционим планом за сузбијање сиве економије која је допринела да овај озбиљан проблем постане видљивији.

„Кроз доследну примену Закона о инспекцијском надзору, чијим је доношењем почела системска борба против сиве економије, желимо да постигнемо стабилно макроекономско окружење и да мотивишемо све оне који послују легално да проширују своје пословање, а оне са предузетничким духом који раде у „сивој“ зони мотивишемо да легализују своје пословање“, додао је Ожеговић.

На конференцији су учествовали и истраживач „Ipsos public affairs“ Војислав Михаиловић који је презентовао податке из истраживања ставова привреде, као и директор продаје за Србију, Црну Гору и БиХ у компанији „Mastercard“ Јелена Ристић, која је говорила о резултатима истраживања о ставовима грађана о сивој економији.Skip to content