Predstavljanje istraživanja stavova građana i privrede o sivoj ekonomiji

Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Željko Ožegović, učestvovao je na konferenciji za medije „Predstavljanje istraživanja stavova privrede o sivoj ekonomiji“ i tom prilikom predstavio rezultate primene Zakona o inspekcijskom nadzoru i inspekcijskih organa na suzbijanju sive ekonomije, kao i planove za tekuću godinu.

 PREDSTAVLJANJE ISTRAŽIVANJA STAVOVA GRAĐANA I PRIVREDE O SIVOJ EKONOMIJI

Državni sekretar je rekao da je Vlada Srbije odlučna da se izbori sa sivom ekonomijom, ali da ta borba nije počela nagradnom igrom sa fiskalnim računima, već donošenjem Zakona o inspekcijskom nadzoru još 2015. godine, čiji su rezultati već merljivi. On je dodao da je nagradna igra samo jedna od 68 mera predviđenih Akcionim planom za suzbijanje sive ekonomije koja je doprinela da ovaj ozbiljan problem postane vidljiviji.

„Kroz doslednu primenu Zakona o inspekcijskom nadzoru, čijim je donošenjem počela sistemska borba protiv sive ekonomije, želimo da postignemo stabilno makroekonomsko okruženje i da motivišemo sve one koji posluju legalno da proširuju svoje poslovanje, a one sa preduzetničkim duhom koji rade u „sivoj“ zoni motivišemo da legalizuju svoje poslovanje“, dodao je Ožegović.

Na konferenciji su učestvovali i istraživač „Ipsos public affairs“ Vojislav Mihailović koji je prezentovao podatke iz istraživanja stavova privrede, kao i direktor prodaje za Srbiju, Crnu Goru i BiH u kompaniji „Mastercard“ Jelena Ristić, koja je govorila o rezultatima istraživanja o stavovima građana o sivoj ekonomiji.Skip to content