Представници невладиних организација, чланица Националног конвента о ЕУ, на радном састанку у МДУЛС

Министарка Марија Обрадовић примила је данас представнике неколико невладиних организација, чланица Националног конвента о ЕУ (НКЕУ).

На радном састанку је било речи о начину и модалитетима учешћа представника НКЕУ у раду посебне Радне групе за израду текста Нацрта закона о изменама и допунама Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја, који је у току.

У разговору је констатовано да постоји обострана спремност и заинтересованост да НКЕУ делегира своје представнике у ову посебну радну групу, али и у Посебну радну групу која ради на изради текста Нацрта закона о изменама Закона о заштитнику грађана, а који ће након утврђивања коначних верзија докумената, бити предмет јавне расправе.

Полазећи од важности оба законска решења на чијим изменама се ради, договорено је да НКЕУ делегира своје представнике до следеће недеље.

Састанку са министарком Обрадовић присутвовали су Драгана Потпара, државни секретар МДУЛС, председавајућа Посебој радној групи, и представници организација Партнери Србија Ана Тоскић Цветиновић, Транспареност Србија Немања Ненадић, Грађанске иницијативе Бојана Селаковић и Милена Васић испред ЈУКОМ-а.

 Skip to content