Predstavnici nevladinih organizacija, članica Nacionalnog konventa o EU, na radnom sastanku u MDULS

Ministarka Marija Obradović primila je danas predstavnike nekoliko nevladinih organizacija, članica Nacionalnog konventa o EU (NKEU).

Na radnom sastanku je bilo reči o načinu i modalitetima učešća predstavnika NKEU u radu posebne Radne grupe za izradu teksta Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, koji je u toku.

U razgovoru je konstatovano da postoji obostrana spremnost i zainteresovanost da NKEU delegira svoje predstavnike u ovu posebnu radnu grupu, ali i u Posebnu radnu grupu koja radi na izradi teksta Nacrta zakona o izmenama Zakona o zaštitniku građana, a koji će nakon utvrđivanja konačnih verzija dokumenata, biti predmet javne rasprave.

Polazeći od važnosti oba zakonska rešenja na čijim izmenama se radi, dogovoreno je da NKEU delegira svoje predstavnike do sledeće nedelje.

Sastanku sa ministarkom Obradović prisutvovali su Dragana Potpara, državni sekretar MDULS, predsedavajuća Poseboj radnoj grupi, i predstavnici organizacija Partneri Srbija Ana Toskić Cvetinović, Transparenost Srbija Nemanja Nenadić, Građanske inicijative Bojana Selaković i Milena Vasić ispred JUKOM-a.

 Skip to content