Представници општине Тутин у посети МДУЛС

Представници општине Тутин посетили су данас Министарство државне управе и локалне самоуправе, где су са министарком Маријом Обрадовић разговарали о унапређењу и увођењу нових технологија у рад ове локалне самоуправе.

На радном састанку министарка Обрадовић и наченица Одељења за локални економски развој општине Тутин Емина Гусинац разговарале су о сарадњи Министарства и општинске управе у области модернизације и дигитализације услуга, али и о инфраструктурним пројектима, попут реконструкције општинске зграде, које Тутин планира да реализује у циљу побољшања квалитета живота у општини.

На састанку је било речи и о капацитетима општине Тутин за успостављање Јединственог управног места, а Обрадовић је позвала представнике Тутина да аплицирају већ у јануару 2022. године са што квалитетнијим пројектима на новом конкурсу МДУЛС за доделу средстава из Буџетског фонда и за успостављање ЈУМ-а.

Обрадовић и Гусинац разговарале су о професионализацији свих аспеката функционисања општинске управе кроз примену Програма за реформу система локалне самоуправе, као и о подршци женама запосленим у локалној администрацији и њиховом већем учешћу у локалној заједници.

Ова посета педставника општине Тутин Министарству уследила је након што је председник Србије са делегацијом, у којој је била и министарка Обрадовић, обишао Сјеницу, Тутин и Нови Пазар.Skip to content