Predstavnici opštine Tutin u poseti MDULS

Predstavnici opštine Tutin posetili su danas Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, gde su sa ministarkom Marijom Obradović razgovarali o unapređenju i uvođenju novih tehnologija u rad ove lokalne samouprave.

Na radnom sastanku ministarka Obradović i načenica Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj opštine Tutin Emina Gusinac razgovarale su o saradnji Ministarstva i opštinske uprave u oblasti modernizacije i digitalizacije usluga, ali i o infrastrukturnim projektima, poput rekonstrukcije opštinske zgrade, koje Tutin planira da realizuje u cilju poboljšanja kvaliteta života u opštini.

Na sastanku je bilo reči i o kapacitetima opštine Tutin za uspostavljanje Jedinstvenog upravnog mesta, a Obradović je pozvala predstavnike Tutina da apliciraju već u januaru 2022. godine sa što kvalitetnijim projektima na novom konkursu MDULS za dodelu sredstava iz Budžetskog fonda i za uspostavljanje JUM-a.

Obradović i Gusinac razgovarale su o profesionalizaciji svih aspekata funkcionisanja opštinske uprave kroz primenu Programa za reformu sistema lokalne samouprave, kao i o podršci ženama zaposlenim u lokalnoj administraciji i njihovom većem učešću u lokalnoj zajednici.

Ova poseta pedstavnika opštine Tutin Ministarstvu usledila je nakon što je predsednik Srbije sa delegacijom, u kojoj je bila i ministarka Obradović, obišao Sjenicu, Tutin i Novi Pazar.Skip to content