Представници Срба из општина Прешево, Бујановац и Медвеђа у посети МДУЛС

Представници Срба из општина Прешево, Бујановац и Медвеђа посетили су данас МДУЛС и са министарком Маријом Обрадовић разговарали о актуелној ситуацији у овим општинама, као и о реализацији пројеката којима би се побољшао живот свих грађана ових општина, подстакла локална економија, запошљавање, оснажило женско предузетништво, али и подстакло рађање и останак  Срба на овим просторима.

На састанку је било речи о сарадњи са Координационим телом Владе за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, улагањима у локалну привреду и пољопривреду, као и о пројектима међуопштинске сарадње, посебно имајући у виду да изабрани представници Срба у општинама Прешево и Бујановац, не учествују у раду локалних власти, и то не својом вољом.

Министарка Обрадовић је поручила да ће радо посетити све три општине на југу Србије и лично се на терену упознати са ситуацијом, и позвала на директне контакте и разговоре са представницима Албанаца у овим срединама.

Она је подржала иницијативу повезивања јабланичког и топличког округа кроз међуопштинску сарадњу Медвеђе, Лебана и Бојника, која је најављена за јануар следеће године.

Састанку са министарком Обрадовић присуствовали су Бобан Павловић и Миодраг Милковић одборници општине Бујановац, и народни посланик Ненад Митровић, Бранко Трајковић и Драган Недељковић одборници општине Прешево и председник општине Медвеђа, Небојша Арсић.Skip to content