Реализацијом пројеката од којих грађани имају користи држава брине о њиховом напретку

„Драго ми је што су данас у Крушевцу, када обележавамо Видовдан, празник над празницима у Србији и за српски народ, пристуни и председик државе Александар Вучић и Влада Републике Србије. Видовдан је симбол великог страдања, али и симбол слободе, а Влада ће данас представити бројне пројекте на којима се радило у претходном периоду грађанима Крушевца, како би видели шта смо ми и председник Вучић урадили“, поручила је данас министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић након одржавања Посебне седнице Владе у Крушевцу.

Она је током посете насељу Марко Орловић, у пратњи државних секретара Маје Мачужић Пузић и Стевана Глигорина, посетила Ромски културни центар, чија је реконструкција делом финансирана из буџетских средстава Министарства, где је разговарала са председником Националног савета Ромске националне мањине у Србији Далибором Накићем и становницима овог насеља.

„Ми смо у служби грађана и само захваљујући њима и њиховим захтевима успели смо све ово да урадимо. Министарство државне управе и локалне самоуправе је овде, у ромском насељу Марко Орловић отворило Ромски културни центар и оно што је важно за ово насеље јесте да се оно издваја и по инфраструктури и по активностима које се у њему промовишу“, истакла је Обрадовић.

Она се захвалила градској управи Крушевца која је препознала апеле ромске заједнице, која је указала у шта треба уложити новац. Обрадовић је истакла да људи који живе у овом насељу знају да само образовањем и борбом могу да остваре напредак, јер је насеље које има садржај добило сада и уређен простор за реализацију истог. Она је поручила да је за државу важно да сваки грађанин може да напредује и да се остварује у свом пуном капацитету.

„Суштина је оно о чему је недавно и председник говорио, а то је борба и залог за децу, овде има пуно деце и сва она морају да имају прилику да буду образована и да се њихов живот одвија у пристојним, урбаним условима. Припадници ромске националне мањине су једнаки са свим осталим грађанима, а оно што је мени посебно важно јесте да се глас Рома чује и да они траже да имају исто што и други грађани Србије, за шта имају снажну подршку Министарства и моју личну подршку. Држава је ту за све своје грађане и они то морају да знају“, закључила је Обрадовић.

Након обиласка Ромског културног центра у насељу Марко Орловић, у коме живи преко 2.000 крушевачких Рома, министарка Обрадовић обишла је и Тјубинг стазу у спортско-рекреативном парку Багдалино, чије је реновирање такође финасирано из буџетских средстава Министарства.

Она је том приликом похвалила Крушевац, као једну од најактивнијих локалних самоуправа у Србији, која континуирано ради на подизању квалитета услуга које јавни сектор пружа грађанима и привреди.

„Ово је једна међу првим локалним самоуправама у Србији када је у питању осавремењивање рада. Међу првима су отворили Јединствено управно место, које је грађанима омогућило бржу и ефикаснију услугу, а међу првима су и на свим обукама које организујемо за унапређење рада јединица локалне самоуправе“, истакла је Обрадовић.

Она је навела да грађани Крушевца могу да буду поносни на свој град, а Министарство финанирањем оваквих пројеката показује колико су млади људи важни и да као и град снажно помаже подизању наталитета и рађању деце у овом крају.

Министарка Обрадовић присустовала је данас Посебној седници Владе Републике Србије, која је поводом обележавања Видовдана одржана у Крушевцу, који уједно слави и 650 година од свог оснивања, и на којој је присуствовао председник Републике Србије Александар Вучић.

Фото  и видео галерија

Изјава министарке Марије Обрадовић
 
Покривалица – Обилазак насеља Марко Орловић

 

Покривалица Тјубинг стаза, спортско-рекреативни центар

 

Покривалица – Влада РС, КрушевацSkip to content