Ружић и Мондолoни о унапређењу сарадње у области јавне управе

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић разговарао је данас са амбасадором Француске у Србији Фредериком Мондолонијем о начинима унапређења сарадње у области јавне управе и стручног усавршавања службеника.

Министар Ружић је рекао да Француску и нашу државу везује дугогодишње пријатељство које нису могли да угрозе многи изазови. „Србија је кренула брзим корацима ка Европској Унији, чији је један од главних идејних твораца била управо Француска, која ће, верујем, наставити да пружа пуну подршку Србији на овом путу у свим аспектима, па и у домену реформе и модернизације јавне управе“, рекао је министар.

Ружић и Мондолoни су се сложили да би даљу сарадњу у области стручног усавршавања требало базирати на билатералним споразумима о сарадњи између надлежних институција Републике Србије и Француске Републике. Они су добар основ за заједничке активности и подршку, посебно у области стручног усавршавања запослених и сарадње наше Националне академије и Националне школе за администрацију Француске Републике.

Министар Ружић је исказао захвалност Француској која већ неколико година пружа подршку нашој земљи на пољу реформе јавне управе.Skip to content