Ружић: Значајна искуства Грузије у успостављању јединственог управног места

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић разговарао је  са амбасадором Грузије у Србији, са седиштем у Атини, Јосебом Нанобашвилијаном о значају сарадње МДУЛС-а и Министарства правде Грузије, са којим је потписан Меморандум о сарадњи у области реформе јавне управе.

Меморандум је потписан је 20. новембра 2017. године и односи се на побољшање услуга јавне управе и стварање ефикасније и транспарентније администрације.

Министар Ружић је истакао на састанку да је захвалан на увиду у то како Грузија комуницира са грађанима кроз јединствено управно место.

Он је најавио да ће за неколико дана бити потписани уговори са осам одабраних градова и општина у Србији  у којима ће такав систем бити успостављен почетком следеће године.

„То је пилот пројекат, кроз који ћемо видети све недостатке и предности овог механизма, како бисмо током 2020. године могли да га имплеметирамо у што више општина у Србији“, рекао је министар Ружић.

Он је додао да је похвално то што су неке општине већ кренуле са таквим начином рада и додао да нема сумње да је намера владе да се таква врста услуге пружи свим грађанима, у сваком делу Србије.

Саговорници су предложили да се на пролеће следеће године организује посета и састанак министра правде Грузије, којег би пратили и експерти,  са надлежним министарствима Србије, како би разменили искуства, знања и примере добре праксе.Skip to content