Стевић: Наставак сарадње Србије и Кореје у области е-управe

Државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Бојан Стевић изјавио је данас да ће Србија и Република Кореја наставити да унапређују сарадњу у области е Управе и јавне администрације.

Он је на Форуму о српско-корејској сарадњи на тему јавне администрације истакао да је у Српско-корејском центру, за непуних годину дана рада, организовано преко 450 бесплатних ИТ обука те да је обучено око 12.000 државних службеника и грађана и додао да је његов значај у дигитализацији итекако видљив.

“Ускоро ћемо обележити мали јубилеј, годину дана од отварања Српско-корејског центра, те је то још једна прилика да разменимо знања и искуства”, рекао је Стевић.

Најавио је и да је у плану да се и у Нишу отвори Српско – корејски информациони центар намењен обуци државних службеника.

Истакао је да је Република Кореја, као лидер у развоју сервиса е-управе и укључености њених грађана у коришћењу е-управе и то посредством мобилних телефона, значајан је партнер Србије већ годинама.

“Не само улагањем у развој домаће е-управе, у знање и савремене технологије, кроз claud компјутинг података, кроз развој концепта паметних градова, него и отварањем Српско-корејског информатичко-приступног центра, који је финансијски и технички подржала Национална агенција за информационо друштво Републике Кореје, показали сте да сте наш поуздан партнер и да ће богатство наших добрих билатералних односа тек показати своју снагу у годинама које долазe“, рекао је Стевић.

Стевић је захваолио на подршци на развоју концепта Паметних градови, који су настали као логична последица корените трансформације целокупног начина живота људи, коју је изазвала широка употреба модерних  информационо комуникационих технологија.

“Модернизација јавне управе је неопходна да би држава постала и истински сервис грађана. Реформом јавне управе коју спроводимо управо то и радимо”, рекао је Стевић.Skip to content