Суштина реформе јавне управе је задовољство грађана услугом и радом градских и општинских управ

Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић борави данас у посети Нишу, где је заједно са градоначелницом Драганом Сотировски обишла зграду Градска управe.

Министарка Обрадовић је након обиласка Градке управе, у којој се налазе просторије будућег потпуно редизајнираног, софтверски опремљеног и модернизованог Јединственог управног места, изјавила да су Ниш и Градска управа једна од најбољих у Србији, како по својој посвећености и обиму услуга које пружају грађанима, тако и по броју апликација за различите пројекте који се финансирају из буџетских средстава Министарства.

Она је истакла да је за отварање ЈУМ у Нишу издвојено 5 милиона динара, уз обавезно кофинансирање града од 500 хиљада динара, али да је јасно да тај износ није довољан, јер нажалост планираним фондом за отварање ЈУМ за ову годину Министарство располаже само са 40 милиона динара, што је скромна цифра и поручила да за наредну годину овај износ мора бити виши, јер ова средства нису довољна за модернизацију и за темпо којим Србија жели да иде напред.

„ЈУМ је у Србији и осмишљен тако, да уштеди време, новац, да грађани буду задовољни својим градским и општинским управама. Поред новца који смо издвојили Министарство у сарадњи са јединицама локалне самоуправе ради и на сталној едукацији службеника, јер суштина реформе јавне управе јесте да грађани на једном шалтеру, уз љубазног службеника, заврше свој посао и буду задовољни. То се данас не догађа свуда у Србији и то треба да пременимо. Градска и општинска управа је први контакт државе и

грађана и зато је посао и Министарства, али и руководилаца на локалу да променимо начин понашања запослених у управама према грађанима“, закључила је Обрадовић.

Она је подржала рад градоначелнице Ниша, која је донела граду нову енергију и посвећеност послу и показала да није увек све до ресурса, већ и до људи који воде локалне самоуправе.

Након обиласка Градске управе Ниш, министарка Обрадовић је у пратњи државног секретара Стевана Глигорина, заједно са градоначелницом Ниша Драганом Сотировски посетила и ромско насеље Београд махала.

Фото и видео галерија

Покривалица- Танјуг

 

Марија Обрадовић – ЈУМ је и осмишљен тако да уштеди време и новац – изјава

 

Марија Обрадовић – За отварање ЈУМ-а издвојено пет милиона динара – изјаваSkip to content