Свесрпски сабор: Министарке Жарић Ковачевић и Јујић разговарале о унапређењу односа  

Свесрпски сабор, који се сутра одржава у Београду, прилика је да се искаже јединство српскога народа гдегод да су његови корени, али и покаже заједништво институција које воде јачању тих веза.

Уочи овог значајног догађаја делегације два министарства, Министарстава државне управе и локалне самоуправе Републике Србије и Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске предвођене министаркама Јеленом Жарић Ковачевић и Сенком Јујић усагласиле су стратешке циљеве зарад добробити свих граађана са обе стране Дрине.

На састанку је договорено успостављање оквира за одрживу и динамичну сарадњу у области реформе јавне управе и локалне самоуправе, као и унапређење планирања и спровођења пројеката у локалним самоуправама уз координацију и прибављање донаторске подршке за пројекте од локалног значаја.

Министарке Жарић Ковачивић и Јујић са сарадницима су дефинисале и кључне тачке у пројектима развоја односа Републике Србије и Републике Српске, а у домену надлежности министарстава.

Ту се, пре свега, издвајају сарадња у области успостављања јединственог управног места, унапређење инспекцијског надзора, јачање кадровских капацитета кроз стажирање, као једног од видова програма стручног усавршавања, те размена искустава из области матичних књига и Централног регистра становништва.

Фото галерија – извор МДУЛСSkip to content